Βόλτα στο κέντρο του Λονδίνου

Βόλτα 1

Ο καιρός σήμερα ξημέρωσε πραγματικά υπέροχος. Ηλιόλουστο Λονδίνο και με θερμοκρασία γύρω στους 16β κελσίου. Οτι πρέπει δηλαδή για βόλτα. Πήρα το μετρό (παρά το κράξιμο που άκουσα τόσο από τη Σοφία όσο και από τον πατέρα μου) και ξεκίνησα από την Trafalgar Square. Κόσμος ατελείωτος να βολτάρει, να φωτογραφίζεται αγκαλιά με τα αγάλματα και γενικά να περνάει ωραία.

Αφού έκατσα για πέντε-δέκα λεπτά στην πλατεία, επιστέφθηκα την National Portrait Gallery που βρίσκεται ακριβώς πίσω. Το περιεχόμενό της είναι αυστηρά και μόνο πίνακες ζωγραφικής και καλύπτουν χρονικά από τον δωδέκατο αιώνα μέχρι και τις μέρες μας. Αν και είχα ξαναπάει στο παρελθόν, τη γύρισα ευχάριστα. Ωστόσο δεν έκανα το πλήρες τουρ αλλά επιλεκτικά είδα πολύ συγκεκριμένα έργα που ήθελα να δω.

Βόλτα 2

Φεύγοντας από την NPG κατευθύνθηκα στην καρδιά του Λονδίνου, το Picadilly Circus. Κόσμος και λαός στους δρόμους. Ένας οργασμός κινητικότητας και στην πλατεία αλλά και στα μαγαζιά. Η συνέχεια περιελάμβανε βόλτα στο Green Park. O πραγματικά υπέροχος καιρός έδωσε την ίδια ιδέα εκτός από εμένα και σε χιλίαδες Λονδρέζους αλλά και τουρίστες, με αποτέλεσμα στο πάρκο να επικρατεί ένας σχετικός χαμός. To Green Park -για όσους δεν ξέρουν- ξεκινάει από το ξενοδοχείο Ritz και καταλήγει στο Hyde Park και στο παλάτι. Η βόλτα ήταν αρκετά μεγάλη αλλά πραγματικά άξιζε τον κόπο, τόσο φωτογραφικά όσο και από πλευράς ηρεμίας. Οφείλω δε να ομολογήσω πως αν και έχω περάσει έναν ολόκληρο χρόνο στο Λονδίνο, τέτοια βόλτα στο πάρκο πρώτη φορά κάνω…

Βόλτα 3

Η μέρα έκλεισε με μία μίνι επίσκεψη στα μαγαζιά αλλά αυτό μάλλον δεν ενδιαφέρει. Φωτογραφικά, οι δύο πρώτες μέρες κυλούν πολύ ευχάριστα και απροβλημάτιστα. Η ταπεινή 400D έχει ήδη γεμίσει μία κάρτα 2Gb, οπότε αύριο πάμε για τη δεύτερη. Ο φακός δείχνει αρκετά καλός και το αποτέλεσμα έτσι όπως το βλέπω στη μέτρια οθόνη του MacBook δείχνει κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό. Ωστόσο η μόνη παρατήρηση που προς το παρόν έχω να κάνω είναι οτι όταν η μηχανή κρέμεται προς τα κάτω (όταν περπατώ πχ) ο φακός “ανοίγει” και κρεμάει. Οπότε το lock button κρίνεται άκρως απαραίτητο.

  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Verification * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.