Εκδρομή στη Σύρο

η εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην Ερμούπολη
η εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην Ερμούπολη

Εχθές το πρωί πήγα με τα παιδιά μία πολύ γρήγορη μονοήμερη εκδρομή στη Σύρο. Τόσο γρήγορη και ξαφνική που αποφασίστηκε μόλις προχθές το απόγευμα παρέα με έναν φίλο ο οποίος μας έδωσε την ιδέα. Η εκδρομή αυτή ήταν και η πρώτη μου επίσκεψη στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων με αποτέλεσμα να μην ξέρω σχεδόν τίποτε πέραν ίσως από τα πολύ βασικά και όσα πρόλαβα να βρω και να διαβάσω στο internet. O καιρός ήταν κάτι παραπάνω από τέλειος και βοήθησε τα μέγιστα στο να περάσουμε υπέροχα τις περίπου τρεις ώρες που είχαμε στη διάθεσή μας. Τόσο τέλειος που τα παιδιά κυκλοφορούσαν με κοντομάνικα, εγώ δε αναγκάστηκα να τους κάνω πάσα το μπουφάν που φόραγα. Εννοείται δε πως τα γυαλιά ηλίου ήταν επιβεβλημένα…

Ακριβώς επειδή πήγαινα πρώτη φορά στο νησί και δεν ήξερα τι θα αντίκρυζα, φόρτωσα στο σακίδιο δύο σώματα (1Ds MkII & 1D Mk IV) και τρεις φακούς (16-35 f2.8L, 24-70 f2.8L & 70-200 f2.8L IS). Τελικά ο κύριος όγκος των φωτογραφιών που τράβηξα προήλθε από την 1D Mk IV με τον 16-35 f2.8L και δευτερευόντως από τον τηλεφακό. Η 1Ds Mk III χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα και -τώρα που το βλέπω κατόπιν εορτής- θα μπορούσε και να μην υπήρχε, δίνοντάς μου περισσότερη άνεση στο κουβάλημα του σακιδίου.

Κατά τη διάρκεια της εκδρομής κατέγραψα περίπου 100 φωτογραφίες (όλες σε jpeg φορμά) από τις οποίες επέλεξα και παρουσιάζω τις κάτωθι 42. Η όποια επεξεργασία έχει γίνει όπως πάντα στο Lightroom.

Τις φωτογραφίες μπορείτε να τις βρείτε επίσης και στις κάτωθι τοποθεσίες:

Flickr | Facebook

  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Verification * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.