Επιτέλους φωτογραφίες από Αίγυπτο

Επιτέλους ετοίμασα το πρώτο μέρος των φωτογραφιών από το ταξίδι στην Αίγυπτο. Ονομάζεται “πρόσωπα του Νείλου” και περιλαμβάνει πορτραίτα που συνάντησα και τα το τριήμερο που βρέθηκα εκεί. Πορτραίτα ντόπιων αλλά και τουριστών. Ανθρώπινες στιγμές εργαζόμενων, ζητιάνων. Ανθρώπων που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Που αν δεν πάρουν ένα άτομο παραπάνω στη βάρκα τους ενδεχομένως να μην έχουν φαϊ για όλη την οικογένεια. Καταχνιά, μιζέρια, μαυρίλα. Ασπρόμαυρα κάδρα παντού που νομίζω οτι αποδίδουν πιο…ατμοσφαιρικά το τι πραγματικά σημαίνει Αίγυπτος καθώς απομακρύνεσαι από τον concierge του ξενοδοχείου.

Τεχνικά, όλες οι λήψεις ήταν εγχρωμες. Αφού εξήχθησαν έτσι από το Lightroom, mετετράπησαν σε ασπρόμαυρες με το εξαιρετικό plugin της “The Imaging Factory” ενώ περάστηκαν και ένα χεράκι απαλό Unsharp Mask. Στη συνέχεια αρκετές υπέσθησαν τοπική επεξεργασία στους ανοιχτούς και μεσαίους τόνους και τέλος μπήκε και η κορνίζα με την υπογραφή.Παραθέτω εδώ μερικά χαρακτηριστικά κάδρα, ενώ ο πλήρης φάκελος βρίσκεται εδώ.

7 Replies to “Επιτέλους φωτογραφίες από Αίγυπτο”

 1. Κορυφή οι photos. Ακριβ΄ς όπως περιέγραψες τα πράγματα, μου τα περιέγραψε και η γιαγιά μου που είχε πάει πρόσφατα. Πολύ φτώχεια και δυστυχία με τα παιδιά να αποτελούν την πιο τραγική φιγούρα…Πάντως τα αρχαία όντως κορυφαία. Όπως και ο πολιτισμός που είχαν κάποτε.

 2. Και το ακόμα χειρότερο με τα παιδιά είναι οτι αποτελούν μέρος των όσων διαδραματίζονται προκειμένου οι ντόπιοι να αρπάξουν μπαχτσίσι από τους τουρίστες. Βγάζουν μπροστάρηδες τα παιδιά για να συγγινίσουν τον κόσμο μπας και τους δώσει κάτι παραπάνω. Πίκρα μεγάλη…

 3. Κάτι σαν τα φαναρόπαιδα τα δικά μας δηλαδή…
  Τι να πείς…
  Λεφτά δεν έχουν για να κάνουν παιδιά..Δεν εχουν και για προφυλακτικά οπότε κ΄νουν παιδιά αβέρτα, τα βγάζουν μετά στους δρόμους μπας και πάρουν κανα φράγκο και πάει λέγοντας…
  Κάτι ανάλογο είδα στην Τυνησία πέρισυ.
  Στη νότια πάντα. Μόνο που εκεί παρ όλη τη φτώχεια, εγκληματικότητα μηδέν!!!
  Και υπάρχει και απίστευτος σεβασμός προς τους τουρίστες γιατί ότι βγάζουν από κει το βγάζουν.

 4. Και στην Αίγυπτο υπάρχει σεβασμός, δε λέω. Απλά σε μία χώρα που έχει 70εκ κατοίκους, είναι αναμενόμενο οτι θα υπάρχει πολύ πιο έντονο το πρόβλημα. Ιδίως μάλιστα σε μία χώρα με τις γεωγραφικές ιδιομορφίες της Αιγύπτου (έρημος κλπ)

 5. Εντυπωσιακές οι φώτος, ξεχάστηκα και χάζευα κανα μισάωρο και τα υπόλοιπα ταξίδια. Φιλμ ή digital?

 6. Digital είναι. EOS 5D η μηχανή. Αν και δηλώνω λάτρης του φιλμ και δη του ασπρόμαυρου. Εμφανίζω στο χέρι, τυπώνω χημικά και άλλα ωραία (και για πολλούς γραφικά)

Leave a Reply