Η..Νεφέλη, η…Αντιγόνη και η…Ειρήνη

image_084.jpg

Η Νεφέλη, η Αντιγόνη και η Ειρήνη. Μην πάει ο νους σας στο πονηρό, δεν μιλάω για γκόμενες. Μιλάω για τρεις εξαιρετικές πίστες σκι στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων. Βρέθηκα εκεί μαζί με τα παιδιά το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου και πραγματικά παράσαμε εκπληκτικά. Ο καιρός ήταν τόσο καλός που δεν χρειαζόταν σκούφος, κασκόλ ή γάντια. Μπόλικο αντιηλιακό, γυαλιά και κέφι. Κέφι που και οι τρεις μας είχαμε, γι’ αυτό και το διασκεδάσαμε. Στο συγκεκριμένο χιονοδρομικό δεν πηγαίνω πρώτη φορά. Αντιθέτως μάλιστα είμαι τακτικότατος θαμώνας τα τελευταία χρόνια αφού αρνούμαι πεισματικά να πάω στον Παρνασσό. Επιπρόσθετα δε, το ΧΚ στο Μαίναλο δεν λειτουργεί, οπότε τα Καλάβρυττα είναι η καλύτερη λύση.

Ο καιρός ήταν τόσο μα τόσο καλός που πραγματικά δυσκολεύομαι να θυμηθώ άλλη αντίστοιχα καλή μέρα για Φεβρουάριο μήνα. Από την κορυφή δε που τερματίζει το λιφτ της Στύγας (εκεί που βρίσκεται το τηλεσκόπιο Αρίσταρχος), μπορούσες να δεις μέχρι τη θάλασσα. Χωρίς υπερβολή.

Η φωτογραφία είναι λίγο πριν ξεκινήσω την κατάβαση στην πίστα Αντιγόνη (Άρτεμις 2 η παλιά ονομασία), τραβηγμένη με την κάμερα του κινητού. Δυστυχώς λόγω έλειψης μπαταρίας, δεν μπόρεσα να τραβήξω περισσότερες…

Leave a Reply