Η Canon ανακοινώνει την 5D MkII

Ανακοινώθηκε σήμερα και επίσημα ο αντικαταστάτης της EOS 5D, της μοναδικής ψηφιακής SLR της Canon που έμενε χωρίς αντικαταστάτη για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα (περίπου 3 χρόνια). Ο αντικαταστάτης της 5D ακούει στο όνομα 5D MkII και ενσωματώνει μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα λίστα προσθηκών σε σχέση με τον προκάτοχό της. Κατ’ αρχάς να ξεκινήσουμε από το αυτονόητο. Η MkII φοράει αισθητήρα FF (24x36mm) τεχνολογίας CMOS με 21.1 Mpixel. Eίναι εξοπλισμένη με επεξεργαστή DIGIC 4 και έχει τη δυνατότητα για 3.9 λήψεις/δευτερόλεπτο για έος 310 συνεχόμενες λήψεις.

Η 5D MkII έχει οθόνη 3″ και ανάλυσης 920.000 pixels, διαθέτει νέο βελτιωμένο σύστημα καθαρισμού αισθητήρα και έχει ευαισθησία ISO από 100-6400 (μέσω μενού αυτό επεκτείνεται από 50-25600). Όπως τα μεγάλα μοντέλα της σειράς 1, πλέον υποστηρίζονται και κάρτες UDMA. Tέλος -και εδώ είναι που διαφωνώ κάθετα με την ένταξή του σε SLR μηχανή- η 5D MkII υποστηρίζει και εγγραφή βίντεο  full HD.

Αν μη τι άλλο, η Canon αντικαθιστά ένα ιδιαίτερα πετυχημένο μοντέλο και ενσωματώνει νέα χαρακτηριστικά, σε ένα market segment που πλέον δεν παίζει μόνη της αλλά έχει να αντιμετοπίσει τόσο τη Nikon (D700) όσο και τη Sony (A900). Μένει να δούμε τα πρώτα δείγματα για να βγάλουμε και συμπεράσματα.

Περισσότερες και αναλυτικότερες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε στην επίσημη ανακοίνωση της Canon καθώς επίσης και στο pdf αρχείο με τις αναλυτικές τεχνικές προδιαγραφές.

Παράλληλα με την 5D MkII, η Canon ανακοίνωσε και τη διάθεση της δεύτερης γενιάς του φακού 24mm f1.4L USM ο οποίος πλέον φέρει την ένδειξη ΙΙ (2η γενιά). Περισσότερα για το φακό μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Verification * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.