Κρύο και χιόνια στο βουνό

nmfasia 1

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε αποφασίσαμε να το περάσουμε στο σπίτι στο βουνό και να ασχοληθού με με χειμερινές δραστηριότητες. Έτσι το Σάββατο το πρωί ανεβήκαμε στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων ακολουθώντας φυσικά τον πίσω δρόμο (Κλειτορία, Σπήλαιο Λιμνών κλπ). Η διαδρομή διαρκεί περίπου μία ώρα και είναι απλά εξαιρετική. Ίσως όχι τόσο όμορφη όσο το ελατόδασος του Μαινάλου αλλά σε κάθε περίπτωση ο συνοδηγός δεν χορταίνει να χαζεύει. Ο δρόμος ευτυχώς δεν είχε κανένα πρόβλημα και έτσι χωρίς κόπο φτάσαμε επάνω.

kalavrita 1

Δυστυχώς ο καιρός ήταν μέτριος (αέρας-χιόνι) και έτσι το κέντρο υπολειτουργούσε. Το χιόνι στις πίστες ήταν απάτητο και έτσι το μόνο που μπόρεσαν να κάνουν τα παιδιά ήταν έλκυθρο για καμιά ωρίτσα. Υπήρχε βέβαια και η δυνατότητα να νοικιάζαμε snow mobile αλλά οι συνθήκες ήταν τέτοιες που δεν θα έκαναν την οδήγηση ευχάριστη. Η θερμοκρασία το Σάββατο το πρωί στο χιονοδρομικό ήταν -5β Κελσίου. Επιστρέφοντας στο σπίτι περάσαμε μέσα από ένα τεράστιο σύνεφο ομίχλη. Δυσκολία μεν στην οδήγηση αλλά ένα θέαμα που δεν το συναντάς και κάθε μέρα, οπότε έγινε και η απαραίτητη στάση για φωτογραφίες.
Το πρωί της Κυριακής (με το θερμόμετρο να δείχνει -2β αλλά με σχετική ηλιοφάνεια) πήγαμε βόλτα με τα πόδια και διασκεδάσαμε σπάζοντας πάγους σε νερολακούβες.

nmfasia 2

Μερικές ακόμα φωτογραφίες από το Σαββατοκύριακο, μπορείτε να βρείτε εδώ. Είναι όλες τραβηγμένες με την 5D και τον φακό 50mm f1.2L

  •  
  •  
  •  

2 thoughts on “Κρύο και χιόνια στο βουνό”

  1. πολύ καλό,νασούλ, το τελευταίο entry.
    αλλά γιατί τόσο λίγες φώτο;
    πάντως έστω κι έτσι και με την περιγραφή σου, το πιάσαμε το υπονοούμενο:ἐπρεπε νάμασταν εκεί!!

  2. Οι φωτό ήταν λίγες, γιατί -ιδίως το Σάββατο- οι συνθήκες ήταν τέτοιες που δεν μπορούσα περισσότερες/καλύτερες. Υπάρχουν και 2-3 ακόμα των παιδιών που απλά δεν τις έχω ανεβάσει…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Verification * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.