Μπήκε στέγη και τζάκι στο σπίτι

Σήμερα ξαναβρεθήκαμε στη Νυμφασία για να δούμε την πρόοδο των έργων στο σπίτι. Το νέο της εβδομάδας είναι οτι πλέον το σπίτι απέκτησε τη στέγη του ενώ τοποθετήθηκε και το τζάκι.
Το τι θα βλέπαμε λίγο ως πολύ το περιμέναμε. Το τζάκι είχε τελειώσει από την Τετάρτη και απλά περιμένουμε να στεγνώσει για να φτιαχτεί και η επιφάνεια της καμινάδας. Παράλληλα έπρεπε να πληρωθεί ο τζακάς, κάτι το οποίο και έγινε. Η στέγη από την άλλη έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Τα 4/5 της οροφής έχουν τοποθετηθεί και λογικά μέχρι το τέλος της ημέρας θα έχει τοποθετηθεί και το υπόλοιπο. Το ειδικό ασφλτικό υλικό (πράσινου χρώματος!!) έχει έρθει και αυτό και έτσι από Δευτέρα θα αρχίσει να τοποθετείται. Τέλος, σήμερα ήρθε στο οικόπεδο και το ειδικό σκαπτικό μηχάνημα προκειμένου να ανοίξει το βώθρο και -ενδεχομένως- και το κανάλι από το οποίο θα περάσουν υπογείως- νερό και ρεύμα. Γενικώς προχωράμε καλά. Οι εκτιμήσεις παράδωσης του σπιτιού πάντως δεν ευνοούν το να κάνουμε Χριστούγεννα εκεί, και έτσι μάλλον το ξεχνάμε.

Μέσα σ’όλα γνωρίσαμε σήμερα και έναν από τους γείτονές μας, τον κύριο Θόδωρο. Πρώην ομογενής του Καναδά ο Κος Θόδωρος είναι μόνιμος κάτοικος Νυμφασίας τα τελαυταία χρόνια. Δείχνει πολύ καλός άνθρωπος, ευγενικός και πρόθυμος να εξυπηρετήσει. Είναι αυτός από τον οποίο παίρνουμε ρεύμα τόσες μέρες για τις εργασίες μας.

Περισσότερες φωτογραφίες από τη σημερινή επίσκεψη θα βρείτε εδώ.

Leave a Reply