Μπρυζ: Μία απρόσμενη έκπληξη

Μπρυζ

Στις 26 Δεκεμβρίου αποφασίσαμε να πάμε οικογενειακώς στην Μπρυζ. Η πόλη της Μπρυζ απέχει από τις Βρυξέλες περίπου 100Km και άρα είναι ιδιαίτερα απλό να πάει κανείς. Ο καιρός στη Μπρυζ ήταν αρκετά καλός υπό την ένοια οτι δεν έβρεχε, ωστόσο το κρύο ήταν τσουχτερό και δυσχέρανε τη βόλτα μας. Στο δίωρο που περίπου αφιερώσαμε στην πόλη κάναμε μία γρήγορη βόλτα στο κέντρο και χαζέψαμε τα πιο γνωστά κτίρια. Όλα μεγαλοπρεπή, μυστηριακά και γεμάτα τουρίστες. Παράλληλα, στην κεντρική πλατεία της πόλης είχε στηθεί (και λόγω των ημερών) ένα τεράστιο υπαίθριο παγοδρόμιο όπου μικροί και μεγάλοι διασκέδαζαν.

Μπρυζ

Ωστόσο η απρόσμενη έκπληξη ήρθε από το γεγονός οτι η Μπρυζ αποτελεί μία μικρογραφία του Άμστερνταμ αφού διατρέχεται από κανάλια νερού!! Ναι, ανάμεσα στα κτίρια (σε κάποια σημεία) υπάρχουν κανάλια με νερό ενώ σε κάποια από αυτά οι τουρίστες μπορούν να πάρουν βαρκάκια για βόλτα. Πραγματικά πολύ όμορφο το θέαμα και οφείλω να ομολογήσω οτι δεν το περίμενα.

Μπρυζ

Στη γρήγορη ομολογουμένως βόλτα τράβηξα περίπου 30 φωτογραφίες από τις οποίες παρουσιάζω εδώ τις μισές. Όπως και στις φωτογραφίες των Βρυξελών, έτσι και εδώ αποφάσισα να παρουσιάσω το έργο μου ασπρόμαυρο. Πιο ατμοσφαιρικό και πιο…δυνατό το ασπρόμαυρο, με ενέπνευσε καλύτερα για τη Μπρυζ. Προτίμησα να παραμείνω σε συνθέσεις και σχήματα παρλα να παρουσιάσω γαλάζιους ουρανούς και αντανακλέσεις από τα κανάλια. Χρησιμοποίησα την 1Ds MkII με το φακό 16-35 f2.8L

One Reply to “Μπρυζ: Μία απρόσμενη έκπληξη”

  1. εξ ίσου καλές με των βρυξελλών, νασούλ!
    δεν νομίζω πως η επιτυχία τους οφείλεται μόνον στο γεγονός πως δεν έχουν χρώμα.
    μάλλον το βλέμμα σου ήταν ασπρόμαυρο και τις τράβηξες από παληά γωνία του χρόνου` έτσι λέω.

Leave a Reply