Ο Νείλος από ψηλά

Το πρωϊνό της 18ης Φεβρουαρίου περιελάμβανε μία άκρως ευχάριστη έκπληξη. Μία μαγευτική βόλτα με αερόστατα πάνω από το Νείλο, την πόλη του Λούξορ και ως την έρημο και το ναό της Χατσεπσούτ.

Η βόλτα έπρεπε να πραγματοποιηθεί το αργότερο ως τις 6-6.15 λόγω της αναχώρησής μας. Έτσι υπήρχε εγερτήριο στις 5, πράγμα που μας έκανε όλους σαν κοτόπουλα. Ιδίως μάλιστα όταν -περιμένοντας μέσα στο βαρκάκι που θα μας πέρναγε στην απέναντη μεριά της πόλης- μας ανακοίνωναν οτι το ταξίδι ίσως ματαιώνονταν λόγω κόντρα αέρα. Γκαντεμιά δηλαδή…

Τελικά ο αέρας έστρωσε και η βόλτα πραγματοποιήθηκε. Τα αερόστατα αυτά δεν είναι ακριβώς σαν του Φιλέα Φόγκ στο “Γύρο του κόσμου” Είναι αρκετά μεγαλύτερα και μπορούν να κουβαλήσουν μέχρι 20 άτομα. Το μπες-βγες ωστόσο είναι λίγο μπελάς αφού πρέπει να καβαλήσεις το καλάθι, να σκαρφαλώσεις και να μπεις. Η φασαρία όταν ανάβει η φλόγα και ιδιαίτερα η ζέστη γίνονται κατά στιγμές αφόρητες αλλά χαλάλι γιατί αποζημειώνεται κανείς από τη μαγευτική θέα. Η βόλτα κράτησε περίπου 50 λεπτά. Ταξιδέψαμε τόσο πάνω από την πόλη όσο και πάνω από τα χωράφια του Λούξορ. Φτάσαμε στα όρια της ερήμου ενώ το μέγιστο ύψος μας πλησίασε τα 2.000 πόδια (650μ). Προσγειωθήκαμε -ευτυχώς- λίγα μόνο μέτρα μακριά από το σημείο απ’ όπου απογειωθήκαμε. Ένα από τα αερόστατα της παρέας έγλειψε το ποτάμι, ενώ ένα άλλο προσγειώθηκε στην απέναντι όχθη. Συμβαίνουν αυτά όταν εξαρτάσαι απόλυτα από τον καιρό.

Περισσότερες φωτογραφίες από τη βόλτα με το αερόστατο θα βρείτε εδώ. Όλες οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες με το φακό 24-70.

6 Replies to “Ο Νείλος από ψηλά”

  1. Σκέψου δε οτι είναι τραβηγμένες νωρίς το πρωί. Γύρω στις 6.30-7.00. Αυτό τις κάνει ακόμα ομορφότερες. Η πρωϊνή φωτογράφιση είναι οτι το καλύτερο

  2. Όντως! Προφανώς λόγω του οτι ο Ήλιος δεν είναι ακόμα τόσο έντονος οπότε και τα χρώματα βγαίνουν πιο ζωντανά ε;

  3. Ακριβώς. Ιδίως στην Ελλάδα, που ο ήλιος μετά τις 9.30-10πμ είναι ιδιαίτερα δυνατός έντονος

  4. είναι απόλυτες! είναι απόλυτα ωραίες! είναι εντυπωσιακές απολύτως! πρέπει νάταν η απόλυτη εμπειρία, περασμένη από φακό!

    στα δικά μου: άλλο γλύφω (γλύπτης) και άλλο γλείφω (γλειφιτζούρι).
    εννοείται πως ένας γλύπτης μπορεί να είναι συγχρόνως και γλείφτης!

Leave a Reply