Παρουσίαση βιβλίου Νίκης Χατζηδημητρίου

παρουσίαση βιβλίου

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου κάλυψα φωτογραφικά την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου “Υποφωτισμένο” της Νίκης Χατζηδημητρίου. Καθώς δεν είμαι και ο καλύτερος δυνατός κριτής για πολλούς και διάφορους λόγους, θα περιοριστώ μονάχα σε αυτά για τα οποία μπορώ να μιλήσω και να σχολιάσω.

παρουσίαση βιβλίου

Η εκδήλωση λοιπόν έγινε στο υπόγειο του βιβλιοπωλείου της Εστίας στην οδό Σόλωνος. Φωτιστικά υπέθετα οτι ο χώρος θα έπασχε, γι’ αυτό είχα μαζί και ένα φλας το οποίο ευτυχώς δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω καθόλου. Οι λήψεις έγιναν με την 1Ds MkII όλες σε ISO 1600 και διάφραγμα από f4- f8. Χρησιμοποίησα κυρίως το φακό 70-200 f2.8L IS για λήψεις από κάπως μακρυνές αποστάσεις. Ωστόσο στην αρχή της εκδήλωσης δούλεψα και με τον κλασικό 24-70 f2.8L.

παρουσίαση βιβλίου

Η ισοροπία λευκού ρυθμίστηκε χειροκίνητα πέροντας μέτρηση από ένα λευκό χαρτί τοποθετημένο στο χώρο ακριβώς που θα κάθονταν οι ομιλητές, ενώ οι λήψεις έγιναν σε φορμά RAW. Σε επίπεδο post production, όλες οι φωτγραφίες που παρουσιάζω έχουν μικρορυθμίσεις σε οτι αφορά τους τόνους του δέρματος και USM ενώ ορισμένες έχουν υποστεί και ένα ελαφρύ τσίμπημα στην έκθεση (1/3 στοπ). Όλα αυτά φυσικά πάντα με το πολύ καλό Adobe Lightroom.

παρουσίαση βιβλίου

 

παρουσίαση βιβλίου

Πλήρες άλμπουμ με φωτογραφίες από την εκδήλωση, μπορείτε να βρείτε εδώ.

  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Verification * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.