Σαββατοκύριακο με out of home δραστηριότητες

img_4014.jpg

Πριν λίγες ώρες γυρίσαμε από τη Νυμφασία όπου είχαμε πάει για το Σαββατοκύριακο. Ο καιρός ήταν θαυμάσιος (υψηλές θερμοκρασίες και ηλιοφάνεια) και έτσι μπορέσαμε και κάναμε δύο εξαιρετικές εξορμήσεις-βόλτες.

img_4022.jpg

Το Σάββατο ανεβήκαμε με το τζιπ στο χιονοδρομικό των Καλαβρύτων (το Μαίναλο ήταν κλειστό λόγω περιορισμένου χιονιού) για να κάνουν τα παιδιά σκι και snowboard (άγριο νιάτο ο Θεοφάνης). Ο καιρός ήταν πραγματικά εκπληκτικός. Κάνω σκι τόσα χρόνια και ποτέ μα ποτέ δεν έχω δει τόσο ιδανικές τις συνθήκες. Θερμοκρασία στους 5β Κελσίου, άπνοια και ηλιοφάνεια συνέθεταν ένα σκηνικό ιδανικό για σκιέρς και snowboarders. Παρ’ όλα αυτά εγώ και η Σοφία αράξαμε σε κάτι ξαπλώστρες και χαζεύαμε και δεν κάναμε σκι, αφού υπολογίζαμε χωρίς τον ξενοδόχο (παιδιά). Φανταζόμασταν λοιπόν οτι τα παιδιά μετά την προβλεπόμενη ώρα μαθήματος θα ήταν off και θα φεύγαμε, ωστόσο εκείνα λύσαξαν πάνω-κάτω (με ή χωρίς δάσκαλο) για περίπου 2.5 ώρες. Αυτά μεν διασκέδασαν, εμείς όμως περιοριστήκαμε στο να κοιτάμε.

img_4031.jpg

Σήμερα το πρωί πήραμε το τζιπ για μία πρώτη απόπειρα off road οδήγησης. Τίποτα το έντονο ή extreme αφού ακόμα ψαχνόμαστε με το πως συμπεριφέρεται το Wrangler, ωστόσο περάσαμε εξαιρετικά. Μπήκαμε σε έναν χωματόδρομο με κατεύθυνση την Πηγή του Παυσανία, κάναμε λίγη πεζοπορία και στη συνέχεια με το αμάξι ακολουθήσαμε μία εξαιρετική χωμάτινη διαδρομή ως τη Βυτίνα. Φυσικά δεν αντιμετοπίσαμε κανένα απολύτως πρόβλημα αφού το τζιπ έδειξε οτι δεν μασάει.

img_4028.jpg

To Σαββατοκύριακο πήρα μαζί μου τη μικρούλα και ταπεινή 400D με τον all around φακό Tamron 18-250. Το αποτέλεσμα ωστόσο μόνο ταπεινό δεν δείχνει, τόσο στα Καλάβρυτα όσο και από τη σημερινή μέρα. Βέβαια έβαλε το χεράκι του και το Lightroom αλλά και πάλι…

Leave a Reply