Σκύλος ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου

french 2

Εδώ και μερικές μέρες στην Ίο και συγκεκριμένα την κεντρική πλατεία έχουν κάνει την εμφάνισή τους δύο Γαλλόπουλα. Δύο λεχρίτες Γάλλοι τουρίστες που αποφάσισαν να κάνουν διακοπές στην πλατεία. Ξημεροβραδιάζονται εκεί, κοιμούνται εκεί, τρώνε Heinz Baked Beans από την κονσέρβα, κυκλοφορούν ξυπόλυτοι και ενίοτε ημίγυμνοι και απλά κατά στιμές εξασκούνται σε αθλήματα δεξιοτεχνίας τσίρκου όπως οι κορίνες, τα μπαλάκια ή τα φλεγόμενα μπαστούνια. Πέραν της βρώμας, της δυσωδίας και του αντιαισθητικού της υπόθεσης, οι άνθρωποι αυτοί ούτε ενοχλούν ούτε έχουν καν κάνει την παραμικρή προσπάθεια να κλέψουν ή να βουτήξουν φαϊ, νερό ή τσιγάρα. Αντιθέτως -θα έλεγα- αποτελούν την ατραξιόν των ντόπιων -και όχι μόν- παιδιών που χαζεύουν τα ζογκλερικά κόλπα τους.

dog 1

Μαζί με τα Γαλλόπουλα κυκλοφορεί και ένας σκύλος. Ένας σκύλος αγνώστου ράτσας, κάπως μεγαλόσωμος τον οποίο οι φίλοι μας έχουν υπεραγαπήσει. Έχουν υπεραγαπήσει τόσο πολύ που τον αξιοποιούν κατάλληλα (ωστόσο όχι σεξουαλικά). Γιατί τελικά πράγματι ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου.

dog 2

 •  
 •  
 •  

3 thoughts on “Σκύλος ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου”

 1. αφού εν τέλει και παρά τις επι μέρους επιφυλάξεις, ο τρόπος ζωής και η εικόνα τους, σου είναι συμπαθή, τότε γιατί τους βρίζεις λεχρίτες αποπροσανατολίζοντας έτσι τον αναγνώστη του κειμένου σου;
  φτιάχνε πρώτα στο μυαλό σου μία συνολική μορφή -αλλά και κατεύθυνση και περιεχόμενο- αυτού που θες να πεις και μετά βάλε τις πέτρες, δηλαδή τις λέξεις.
  επί της ουσίας, βρίσκω κι εγώ πως περιθωριακοί άνθρωποι και σκύλοι πλουτίζουν τα μάτια μας και τις πλατείες μας! Τί διάολο, λέω, είναι και κάποιοι -σαν άγιοι- που βρίσκουν αλλού χαρά, μακρυά από τα δικά μας καθωσπρέπει!

 2. Το οτι μπορεί να μην προκαλούν με τη συμπεριφορά τους ή να είναι γραφικοί όταν παίζουν τις κορίνες, δεν σημαίνει οτι δεν πρέπει να τους χαρακτηρίζω ως λεχρίτες αν πρέπει να το κάνω. Άλλο η εμφάνιση και το ντύσιμο και άλλο το αν είναι καλοί άνθρωποι 🙂

 3. το κείμενο, κάθε κείμενο, έχει τους δικούς του κανόνες!
  σαν κείμενο έκρινα το γραπτό σου, όχι επί της ουσίας!
  να σκεφθείς πως αυτοί οι κανόνες, του γραπτού λόγου, διδάσκονται σε ειδικές σχολές, σε όσους το χρειάζονται.
  και για σένα πιστεύω, ακόμα κι αν δεν τόχεις κι ο ίδιος συνειδητοποιήσει, πως ο γραπτός λόγος -ίσως δεν σου χρειάζεται- όμως σε ενδιαφέρει, αλλιώς δεν θάγραφες!
  περισσότερο από τόσο μάλιστα: τη βρίσκεις γράφοντας.
  όσο για την ουσία; αυτός ο κόσμος μας χωρά όλους, περιθωριακούς και καθωσπρέπει, καθαρούς και βρώμικους!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Verification * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.