Στο δάσος του Μαινάλου και τη Στεμνίτσα

Μαίναλο

Εχθές το απόγευμα κατάβηκα με τα παιδιά στο σπίτι στη Νυμφασία για να περάσουμε το Σαββατοκύριακο. Ο καιρός μέχρι και σήμερα το μεσημέρι ήταν πραγματικά το κάτι άλλο. Ένας εκπληκτικός έναστρος ουρανός μας υποδέχθηκε εχθές στο Μαίναλο ενώ σήμερα το γαλάζιο του χρώμα σε συνδιασμό με το ατελείωτο πράσινο, έκαναν το τοπίο πραγματικά μαγικό. Η θερμοκρασία ήταν γύρω στους 17-18β μέσα στο δάσος και γύρω στους 22β στη Στεμνίτσα. Η βόλτα λοιπόν ήταν κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη. Αποφασίσαμε να οδηγήσουμε μέσα από το δάσος του Μαινάλου και να καταλήξουμε στη Στεμνίτσα.

Η βόλτα -αν και την έχουμε κάνει αρκετές φορές- ήταν πραγματικά εκπληκτική. Ένα δάσος καταπράσινο, γεμάτο έλατα και με ένα και μοναδικό καμένο σημείο το οποίο ήδη έχει αρχίσει και “επανέρχεται” μετά το 2005 που κάηκε. Στη διαδρομή κάναμε αρκετές στάσεις για να χαζέψουμε τη φύση αλλά και για φωτογραφίες. Μετά από 40′ καταλήξαμε στη Στεμνίτσα όπου μετά από μία μικρή βόλτα καταλήξαμε για καφέ (και πορτοκαλάδες) στην πλατεία του χωριού.

Από τις 30 φωτογραφίες που τράβηξα, ξεχώρισα για σήμερα 4, τις οποίες και επεξεργάστηκα στο Lightroom πριν τις παρουσιάσω. Είναι όλες τραβηγμένες με τη Leica M8.2 και τον 35άρη φακό.

Εκτός της γκαλερί εδώ, τις φωτογραφίες μπορείτε να τις δείτε και στους κάτωθι τόπους:

Flickr | Facebook (όχι όλες)

Περισσότερες φωτογραφίες από τη βόλτα αυτή, από αύριο το βράδυ.

  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Verification * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.