Συγκρίνοντας το white balance σε auto και custom

img_3699.jpg

Εχθές αναφέρθηκα στο πόσο ωραία και χωρίς αποκλείσεις από την πραγματικότητα αποτελέσματα παίρνει κανείς χρησιμοποιώντας custom white balance αντί της επιλογής AWB. Ωστόσο -και προσπαθώντας να απαντήσω στο φίλο Titanas για πόσο κερδίζει κανείς σε post production time και όχι μόνο- προχώρησα το θέμα λίγο περισσότερο. Εχθές πειραματίστηκα στα όρθια την ώρα που η γυναίκα μου ετοιμαζόταν για να βγούμε. Η κεντρική φωτογραφία είναι τραβηγμένη με ρύθμιση custom white balance. Ακολούθησα επακριβώς τη διαδικασία την οποία περιέγραψα εχθές και πήρα το εικονιζόμενο αποτέλεσμα. Με παράλληλες jpeg ρυθμίσεις στη μηχανή σε οτι αφορά saturation, color tone και contrast. Με τις ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις πήρα και το παρακάτω αποτέλεσμα

white balance

Λίγα λεπτά πριν όμως, είχα τη μηχανή στη ρύθμιση AWB και τις ρυθμίσεις jpeg όπως στις προηγούμενες και πήρα το παρακάτω αποτέλεσμα. Δείτε διαφορά. Δείτε πόσο πιο πολύ κυριαρχεί το κίτρινο στο κάδρο και πόσο πιο “μπουκωμένα¨χρώματα υπάρχουν:

white balance

Nα σημειώσω τέλος πως όλες οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες σε ISO 1600 με την 400D και με ελεγχόμενο φωτισμό (δεν μεταβλήθηκε καθόλου σε κανένα από τα τρία κάδρα).

  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Verification * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.