Ταξίδι στη μαγευτική Ρόδο

Το τριήμερο 10-13 Μαρτίου βρέθηκα στη Ρόδο με σκοπό τη φωτογραφική μου επαφή με το νησί. Εχω επισκευθεί τη Ρόδο 3 φορές στο παρελθόν (η μία για 10 μήνες ως φαντάρος), ποτέ ωστόσο δεν είχα την ευκαιρία να απαθανατίσω το οτιδήποτε. Ωστόσο φέτος μου δώθηκε η ευκαιρία, και έτσι φόρτωσα στο σακίδιο μηχανές και φακούς και ξεκίνησα!!

Καθώς αυτή ήταν η πρώτη μου φωτογραφική επαφή με το νησί, η βόλτα μου εμπεριέχει και αρκετά μάλλον “τουριστικά” κάδρα. Ωστόσο -ακούγοντας τη γνώμη δύο καλών φίλων- πήγα και σε μέρη όπως η Φιλέρημος και ο Μονόλιθος που απλά…κόβουν την ανάσα!! Και γενικά διαπίστωσα πως η Ρόδος του χειμώνα, ουδεμία σχέση έχει με τη Ρόδο που αντικρύζει κανείς μόλις ξεμπαρκάρει στο λιμάνι τον Αύγουστο. Τουριστυικά μαγαζιά και εστιατόρια σχεδόν παντού κλειστά ή μόλις έχουν αρχίσει να ετοιμάζονται για το καλοκαίρι του 2011. Τα μεγάλα ξενοδοχεία της παραλίας της Ιαλυσού κλειστά και με τις ταμπέλες τους σκεπασμένες, ενώ στο δρόμο να κυκλοφορούν ντόπιοι, φαντάροι και ελάχιστοι τουρίστες. Η απόλυτη ηρεμία, η απόλυτη μαγεία!!!

Τη μαγεία αυτή προσπάθισα να αποτυπώσω μέσα στις 88 φωτογραφίες που ετοίμασα και παρουσιάζω. Χρησιμοποιήθηκαν αμφότερα τα σώματα που είχα μαζί μου, ενώ ως φακούς κυρίως χρησιμοποίησα τους 16-35 f2.8L & 24-70 f2.8L. Οι λήψεις έγιναν σε raw format και η επεξεργασία όπως πάντα έγινε στο Lightroom.

Τις φωτογραφίες μπορείτε ακόμα να βρείτε και στις κάτωθι τοποθεσίες:

Flickr | Facebook

  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Verification * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.