Τετραήμερο στο Νυμφαίο

nymfaio2008-1.jpg

Πριν λίγες ώρες γυρίσαμε από ένα εξαιρετικό τετραήμερο στο Νυμφαίο. Για όσους δεν ξέρουν, το Νυμφαίο βρίσκεται στο νομό Φλώρινας σε υψόμετρο περίπου 1350μ και σε απόσταση 624χλμ από την Αθήνα. Το ταξίδι είχε σχεδιαστεί από τις αρχές Σεπτεμβρίου με μεγάλη παρέα, επί τούτου για τις μέρες της 25ης Μαρτίου. Η οδήγηση ήταν πάνω-κάτω πέντε και κάτι ώρες και έτσι την Παρασκευή φύγαμε από το πρωί προκειμένου να αποφύγουμε τυχόν κίνηση. Την Παρασκευή δεν κάναμε κάτι το ιδιαίτερο αφού και κουρασμένοι ήμασταν αλλά και σε τρεις δόσεις φτάσαμε η παρέα. Τα καλά ξεκίνησαν το Σάββατο το πρωί λοιπόν…

Το Νυμφαίο προσφέρεται για εκδρομές στα γύρω μέρη, περιπάτους στο βουνό αλλά και επισκέψεις στις εγκαταστάσεις του Αρκτούρου. Παράλληλα όμως είναι σε κομβικό σημείο για επισκέψεις σε πόλεις όπως η Καστοριά και η Έδεσσα, σε χωριά όπως ο Άγιος Αθανάσιος στο Καϊμακτσαλάν, στη λίμνη Βεγορίτιδα (την οποία θα ΟΦΕΙΛΑΝ να διατηρούν πιο καθαρή), τα κτήματα Άλφα στο Αμύνταιο αλλά ακόμα και η Παναγία Σουμελά και η Βεργίνα!!

nymfaio2008-2.jpg

Συσκεπτόμενοι λοιιπόν καταλήξαμε στα εξής:

  • Σάββατο: Νυμφαίο και βόλτα στον Αρκτούρο
  • Κυριακή: Καστοριά
  • Δευτέρα: Λίμνη Βεγορίτιδα, Έδεσσα και Άγ. Αθανάσιος

Στο ταξίδι είχα μαζί μου την 1Ds MkII με 3 φακούς (50mm f1.2L, 35mm f1.4L & 70-200 f2.8L IS). Κατά τη διάρκεια του τετραημέρου τράβηξα 100 φωτογραφίες. Το πρώτο μέρος (Νυμφαίο-Αρκτούρος) παρουσιάζεται εδώ.

Leave a Reply