Φινάλε με Έδεσσα

ptolemaida_landscape.jpg

Τη Δευτέρα 24 Μαρτίου αποφασίσαμε να πάμε εκδρομή στη λίμνη Βεγορίτιδα και στη συνέχεια να κινηθούμε προς την Έδεσσα. Η στάση στη λίμνη έγινε στο χωριό Άγιος Παντελεήμων, το μοναδικό παραλίμνιο μέρος στο κομμάτι της λίμνης ως την Έδεσσα. Η λίμνη φάνταζε μεν μεγαλόπρεπη ωστόσοη πτώση της στάθμης είχε αποκαλύψει ένα κάρο σκουπίδια με τα οποία ουδείς έχει εδεήσει ασχοληθεί. Δεν νομίζω οτι λέω κάτι καινούργιο πάντως…

Στη συνέχεια κινηθήκαμε προς Έδεσσα, ωστόσο ο καιρός άρχισε να χαλάει και λίγο μετά την άφιξή μας εκεί άρχισε να ψιλοβρέχει. Αποτέλεσμα η βόλτα μας στους καταράκτες να γίνει κάπως βιαστικά. Οι φωτογραφίες από την πόλη εξ’ ίσου λίγες και κυρίως πορτραίτα της παρέας τα οποία θα παρουσιάσω άλλη φορά. Φευγοντας κινηθήκαμε προς τον Άγιο Αθανάσιο στους πρόποδες του Καϊμακτσαλάν όπου φάγαμε. Μέσα σε χιονοθύελλα αποχωρήσαμε κατά τις 5μμ και κατηφορίσαμε για επιστροφή στη βάση μας.

Λίγο πριν φτάσουμε στον επαρχιακό δρόμο για Πτολεμαϊδα και Αμύνταιο, πέτυχα και την εξαιρετική φωτογραφία του θέματος. Στο βάθος ένα από τα εργοστάσια της ΔΕΗ έξω απ’ την Πτολεμαϊδα. Τις ελάχιστες φωτογραφίες από τη βόλτα αυτή, παρουσιάζω εδώ.

Leave a Reply