Φωτογραφίες από το ταξίδι της Σοφίας στην Ισλανδία

iceland 1

Βρήκα σήμερα λίγο χρόνο και ασχολήθηκα με την ετοιμασία και την παρουσίαση των φωτογραφιών που τράβηξε η Σοφία στην Ισλανδία. Σε διάστημα 12 ημερών τραβήχτηκαν περίπου 300 φωτογραφίες. Όλες ήταν σε raw format επίτηδες, προκειμένου να έχω περισσότερη και μεγαλύτερη ευελιξία στην επεξεργασία. Αφού ξεσκαρτάρισα κουνημένες ή διπλά κάδρα, κράτησα 53 ως τις πλέον χαρακτηριστικές από όλο το ταξίδι. Οι φωτογραφίες αυτές υπέστησαν ρύθμιση white balance προς το θερμότερο ενώ σε αρκετές περιπτώσεις αυξήθηκε και το contrast. Τέλος σε μερικά κάδρα έπεσε και το σχετικό κροπάρισμα προκειμένου να φύγουν ανεπιθύμητα στοιχεία.

iceland 2

Όλες οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες με την Canon EOS 400D και το φακό Tamron 18-250. H πλήρης συλλογή από το ταξίδι βρίσκεται εδώ.

 •  
 •  
 •  

9 thoughts on “Φωτογραφίες από το ταξίδι της Σοφίας στην Ισλανδία”

 1. τα βιντεάκια είναι άπαιχτα, το ίδιο κι οι φωτογραφίες! απίστευτα τοπία, ψωνίζεται κι η σοφία με τη φύση, το ίδιο παθαίνω κι εγώ!
  το “υπέσθησαν” είναι απλή παραδρομή; αντί του ορθού “υπέστησαν”;
  γιατί εγώ ψωνίζομαι και με την ορθογραφία, άλλο κουσούρι κι αυτό!

 2. το ορθογραφικό διορθώθηκε. Επί του περιεχομένου, η χώρα είναι μαγική. Εκτός του Ρέϊκιαβικ που δεν λέει απολύτως τίποτα (άλλωστε καμία φωτό δεν είναι από εκεί), τα υπόλοιπα μέρη είναι σαν από παραμύθι. Τα δε βίντεο είναι καταπληκτικής ποιότητας αν σκεφτείς οτι τραβήχτηκαν με κινητό!!

 3. Απίστευτες φωτογραφίες! σε μεταφέρουν σε μια άλλη πραγματικότητα που υπάρχει, τωρα. Ακόμα καλύτερη θα ήταν η πραγματικότητα των φωτογραφιών.

 4. Η πραγματικότητα πρέπει να είναι απλά βγαλμένη από παραμύθι. Δες και τα βίντεο να πάρεις μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα

 5. Εκπληκτικό ταξίδι! Θα μπορούσατε να μου στείλετε κάποιες πληροφορίες παραπάνω σχετικά με την οργάνωση του ταξιδιού, γιατί εδώ και καιρό το σκέφτομαι?

 6. καλημέρα!!

  τα βασικά που πρέπει να ξέρεις είναι οτι

  1. η καλύτερη περίοδος για να πας (σχετικά λίγο κρύο, όχι βροχες & χιόνια) είναι Ιούνιος-Σεπτέμβριος. Και πάλι θα έχει κρυάκι αλλά παλεύεται. Ενοείται μπουφάν/σκουφιά/γάντια επιβάλονται…
  2. Ο πιο βολικός τρόπος για να πας είναι μέσω Λονδίνου. Τότε που πήγε η γυναίκα μου, η μόνη εταιρεία που πέταγε στο Ρεϋκιαβικ ήταν η Iceland Air. Για σήμερα δεν ξέρω, ίσως να υπάρχει και κάτι ακόμα. Η διάρκεια της πτήσης από Λονδίνο–>Ρεϋκιαβικ είναι περίπου 3 ώρες. Το Ρεϋκιαβικ έχει διαφορά -3 ώρες σε σχέση με Ελλάδα…
  3. Να έχεις πολλές κάρτες μνήμης αλλά και έξτρα μπαταρία για την φωτογραφική σου μηχανή. Το κρύο εξασθενεί πολύ πιο γρήγορα τις μπαταρίες!!
  4. Προσοχή στα φαγητά, οι Ισλανδοί έχουν την τάση να τα κάνουν λύσσα!!
  5. Στο νησί υπάρχουν πιο πολλά άλογα απ’ ότι άνθρωποι!!

  αυτά!! περισσότερα δεν μπορώ να πω αφού το ταξίδι εγώ προσωπικά δεν το έχω κάνει, η γυναίκα μου είχε πάει μόνη της…

 7. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Σκέφτομαι για αρχές Οκτωβρίου, δυστυχώς νωρίτερα δεν μπορώ με τίποτα, και αργότερα φαντάζομαι ότι δεν λέει λόγω μικρής διάρκειας της ημέρας και κρύου… Δεν θα ήθελα να πάμε με γκρουπ αλλά με προσωπικό οδηγό, που θα μας πηγαίνει όπου θέλουμε εμείς… Λες να μου κοστίσει ο κούκος αηδόνι?

 8. ειλικρινα δεν έχω την παραμικρή ιδέα. Και ούτε η γυναίκα μου μπορεί να βοηθήσει αφού είχε πάει με γκρουπ και όλα τα έξοδα ήταν ενοποιημένα σε ένα ποσό. Οπότε δεν έχει ιδέα πόσο στοίχισε πχ ο οδηγός του πούλμαν που είχαν… Θα σου έλεγα πάντως να κάνεις μία μικρή έρευνα στο internet. Όλο και κάτι θα βρεις…

  Όσο για την περίοδο που θες να πας, πρέπει να είναι στο όριο του να είναι πολύ το κρύο. Και σαφώς και είναι και το θέμα της μικρής διάρκειας της μέρας… Ψάξε τα πριν κλείσεις, προκειμένου να μην απογοητευθείς…!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Verification * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.