Φωτογραφικό υλικό από Βρυξέλες

brussels

Σήμερα έκατσα και δούλεψα τις φωτογραφίες που τράβηξα στις Βρυξέλες. Το υλικό δεν ήταν πολύ. Ουσιαστικά μία βόλτα έκανα στην πόλη την παραμονή των Χριστουγέννων και αυτή όχι πολύ μακριά. Μέχρι το παλάτι και μετά πίσω ως τη Γκράν Πλας. Σε αυτή τράβηξα περίπου 25 φωτογραφίες από τις οποίες ετοίμασα και παρουσιάζω τις 14 πιο χαρακτηριστικές.

brussels

Σε αντίθεση με πέρυσι ωστόσο, φέτος αποφάσισα να δω τα κάδρα ασπρόμαυρα. Κάτι ο καιρός, κάτι το κρύο και έτσι αποφάσισα να πάω στην ασπρόμαυρη εκδοχή. Στη μετατροπή με βοήθησε -όπως πάντα- το εξαιρετικό Lightroom το οποίο και έκανε όλη τη δουλειά. Οι φωτογραφίες είναι όλες τραβηγμένες με την 1Ds MkII και το φακό 16-35 f2.8L. Το πλήρες άλμπουμ θα το βρείτε εδώ.

brussels

4 Replies to “Φωτογραφικό υλικό από Βρυξέλες”

 1. από τις καλύτερες που έχεις ποτέ τραβήξει: καλλιτεχνικές με όλη τη σημασία της λέξης.
  σκέτη προπολεμική νοσταλγία!!

 2. Δεν ξέρω αν είναι το α/μ στοιχείο που τις κάνει να ξεχωρίζουν, πάντως οφείλω να ομολογήσω οτι και εγώ τις θεωρώ από τις καλύτερες που έχω τραβήξει. Και τις πιο…ατμοσφαιρικές

 3. Καλημέρα,

  Να πω και εγώ με τη σειρά μου ότι κατά τη γνώμη μου είναι από τις καλύτερες φωτό που έχεις στο blog σου.
  Ειδικά η 1η με τα δέντρα είναι απίστευτα όμορφη.
  Θεωρητικά η απουσία χρώματος βοηθάει μιας και το μάτι μένει στα σχήματα αλλά και η σύνθεση σου είναι πάρα πολύ καλή. Πολύ περισσότερο απο “μια αναμνηστική φωτό απο ένα ταξίδι”.
  Να δούμε και άλλες τέτοιες!

 4. Αν και στο συγκεκριμένο ταξίδι δεν είχα πολύ χρόνο, προσπάθησα -και απ’ ότι φαίνεται πέτυχα- να μην περιοριστώ στις τυποποιημένες αναμνηστικές φωτογραφίες. Προσπάθησα να πάω ένα βήμα παραπέρα . Με πιο εφάνταστα κάδρα και συνθέσεις. Με πιο έντονα συναισθήματα. Και τελικά εκ’ του αποτελέσματος και των σχολίων σας φαίνεται οτι κάτι καλό προέκυψε

Leave a Reply