300: μέρος 2

300 the movie

Όταν πρωτοέγραφα για την ταινία 300 στις αρχές Αυγούστου, είχα υποσχεθεί να επανέλθω με την κυρίως κριτική όταν θα έβλεπα ολόκληρη την ταινία. Το καλοκαίρι πέρασε ωστόσο και ενώ είχα το δισκάκι στην Ίο δεν ευτύχησα να το δω. Το είδα όμως εχθές το βράδυ και πλέον μπορώ να μιλήσω έχοντας ολοκληρωμένη άποψη για αυτό που είδα.

Κατ’ αρχάς η ταινία είναι ότι πιο εντυπωσιακό από πλευράς παραγωγής. Εκπληκτικά εφέ, τρομερές κινήσεις (animations) από τους υπολογιστές. Ιδιαίτερα ατμοσφαιρκός φωτισμός που κάνει την ταινία ακόμα πιο δυνατή απ’ όσο θα μπορούσε να φανταστεί κανείς.

ΕΚ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΗ μουσική. Από τα καλύτερα soundtracks των τελευταίων ετών. Σε σχέση πάντα με το ποιό είναι το θέμα της ταινίας. Επίσης εντυπωσιακά είναι και τα ηχητικά εφέ της ταινίας τόσο στα μπάσα (ελέφαντες, βάδισμα στρατού κλπ) όσο και σε λοιπούς ήχους (σπαθιά, ασπίδες)

Εξαιρετικός ο Gerald Butler στο ρόλο του Λεωνίδα. Τόσο υποκριτικά όσο και φυσιογνωμικά. Άριστη επιλογή για το ρόλο .

Τα επιπρόσθετα στοιχεία της ταινίας (όπως τουλάχιστον ξέρουμε για τη μάχη στις Θερμοπύλες από το σχολείο) προέρχονται όλα από το κόμικ του Frank Miller, ωστόσο ουδόλως ενόχλησαν. Η αποτύπωση του Περσικού στρατού (στρατιώτες-τέρατα), ο Εφιάλτης (Σπαρτιάτης καμπούρης που από τύχη είχε γλυτώσει τον Καιάδα) αλλά και τα θηριώδη ζώα-πολεμικές μηχανές που έριξαν στη μάχη οι Πέρσες, είναι μερικά από τα στοιχεία που πρόσεξα τα οποία όμως όπως είπα όχι μόνο δεν ενόχλησαν αλλά αντιθέτως έκαναν πιο ενδιαφέρουσα την παρακολούθηση.

Στο σύνολό της η ταινία “300” με εντυπωσίασε. Αν και κουρασμένος εχθές όταν την έβλεπα, εντυπωσιάστηκα. Κρίμα που δεν μπόρεσα να τη δω στο σινεμά όταν παιζόταν, γιατί ορισμένα έργα αδικούνται στην τηλεόραση. Και οι “300” ήταν ένα από αυτά τα έργα.

  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Verification * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.