Έκαστος στο είδος του αγαπητή Nikon

Πριν δύο ημέρες (27/8) η Nikon ανακοίνωσε τον αντικαταστάτη της πετυχημένης D80 που ακούει στο όνομα -τι άλλο- D90. Διαβάζοντας τα specs της μηχανής, σταματάω στο σημείο που ο κατασκευαστής περιγράφει οτι η νέα D90 έχει τη δυνατότητα λήψης βίντεο!!!

Δεν ξέρω αν το feature αυτό θα απογειώσει τις πωλήσεις ή αν το βίντεο στις ψηφιακές SLR θα είναι standard σε μερικά χρόνια, αλλά τέτοιες 2σε1 συσκευές δεν μπορώ να τις δεχτώ. Θέλω να έχω μία μηχανή που να τραβάει φωτογραφίες. Και όχι μία μηχανή που αν μπερδευτώ και δεν πατήσω το Χ κουμπί αλλά το Ψ να αρχίσει να τραβάει βίντεο. Θέλω να ακούω τον ήχο του κλείστρου…Θέλω τη Nikon (και την όποια Nikon επιχειρήσει ανάλογη κίνηση) να προσπαθεί να βελτιώνει φωτογραφικά χαρακτηριστικά και όχι να μετατρέπει τις μηχανές σε gadget. Γιατί αν σήμερα έχουμε βίντεο στις SLR, αύριο θα έχουμε και ήχο dolby surround, μεθαύριο σπαστή οθόνη που να έχει ενσωματωμένο Tetris & Arkanoid και …το παιχνίδι θα έχει χαθεί. Τουλάχιστον για εμένα που είμαι ρομαντικός και θέλω οι SLR να είναι μόνο για φωτογραφίες και οι βιντεοκάμερες μόνο για βίντεο.

Θα πει κάποιος όμως, “καλά ρε μεγάλε δεν σου αρέσει το βίντεο; Μην το χρησιμοποιείς”. ΟΚ δεκτόν, απλά θα προτιμούσα ως καταναλωτής να πληρώσω το R&D τμήμα της κάθε Nikon προκειμένου να βελτιώσει/αναπτύψει φωτογραφικά χαρακτηριστικά, παρά να μου μετατρέπει τη φωτογραφική μηχανή σε πολυεργαλείο. Και -πιστέψτε με- υπάρχουν αρκετά που μπορούν να βελτιώσουν οι εταιρείες.

  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Verification * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.