Αμαν(έ) Δεκαπενταύγουστος

church 2

Από εχθές το απόγευμα είμαστε αναγκασμένοι να ακούμε μέσω μεγαφωνικής εγκατάστασης, όλο το πρόγραμμα της λειτουργίας του Δεκαπενταύγουστου. Η λειτουργία αυτή στην Ίο τελείται στην “Γκρεμιώτισα” η οποία βρίσκεται μερικές δεκάδες μέτρα πάνω από το σπίτι μας, οπότε όπως μπορεί να καταλάβει κανείς ακούμε τα πάντα. Βλέπετε ο παπάς του νησιού δεν αρκείται στην απλή, παραδοσιακή λειτουργία και κατήχηση διά λόγου. Την έχει δει καλλιτέχνης και έχει βάλει στόχο και σκοπό να μας ζαλίσει τον έρωτα. Ε το κατάφερε. Εχθές το απόγευμα και σήμερα από τις επτά το πρωί μέχρι και τώρα που γράφω αυτά τα λόγια, το ηχείο είνει στη διαπασόν και μας…διασκεδάζει. Και όλα αυτά εν’ έτοι 2007. Τύφλα να ‘χει ο Μαζώ με τους αμανέδες του!!!

Ωσόσο εχθές το απόγευμα ανέβηκα στην κορυφή του λόφου και φωτογράφισα τη χώρα και το ηλιοβασίλεμα. Πραγματική μαγεία (παρ’ όλη την παράλληλη μετάδοση της λειτουργίας)

  •  
  •  
  •  

2 thoughts on “Αμαν(έ) Δεκαπενταύγουστος”

  1. Πάρε αυτό, μπορεί να σου φανεί χρήσιμο με το ηχείο 🙂

    Καλή ξεκούραση!

  2. Πολύ θα ήθελα να χρησιμοποιήσω κάτι τέτοιο αλλά τα ηχεία είναι σε τέτοιο σημείο που αν το επιχειρήσω θα με δει όλη η χώρα. Ευχαριστώ για την ιδέα πάντως!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Verification * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.