Βόλτα στην Κοκκινόβρυση

Σάββατο πρωί προς μεσημεράκι και με τον καιρό να είναι κάτι παραπάνω από θαυμάσιος (πλήρης ηλιοφάνεια και θερμοκρασία 14-15β κελσίου), αποφασίσαμε οικογενειακώς να πάμε βόλτα στην Κοκκινόβρυση. Η Κοκκινόβρυση ως περιοχή βρίσκεται σε υψόμετρο 1400 μέτρων και στο τέρμα ενός μονοπατιού το οποίο ξεκινάει περίπου στα μισά της διαδρομής προς Αλωνίσταινα και -όπως μαρτυράει το όνομα- είναι πηγή.

Εξοπλιστήκαμε με χάρτη, gps, γκλίτσες (δια παν ενδεχόμενο), νερό, μερικά φαγώσιμα και -φυσικά- φωτογραφική μηχανή και ξεκινήσαμε τον περίπατο. Η διαδρομή ως την πηγή διήρκησε περίπου 35-40 λεπτά αν και μόλις 700 μέτρα. Κάτι οι στάσεις μου για φωτογράφηση, κάτι ο χαβαλές των παιδιών στη διαδρομή, κάτι το χάζεμα των μούρων και των μανιταριών, έκαναν την ανάβαση ιδιαίτερα ευχάριστη και διασκεδαστική. Στην κατάβαση κάναμε και μία μικρή παράκαμψη από το κεντρικό μονοπάτι και χωθήκαμε για λίγο μέσα στο δάσος, χαζεύοντας τους πεσμένους κορμούς από τα γέρικα έλατα του Μαινάλου.

Τα χρώματα που αυτή την εποχή κυριαρχούν είναι γήϊνα. Κυρίαρχα είναι το καφέ και το πράσινο αλλά τόσο το κίτρινο όσο και το κεραμυδί παίζουν και αυτά κυρίαρχο ρόλο. Έτσι δεν είναι τυχαίο που σχεδόν σε κανένα κάδρο δεν υπάρχει το μπλέ του ουρανού. Πραγματικά σκέτη μαγεία το Μαίναλο αυτή την εποχή.

Στη βόλτα είχα μαζί μου την 1Ds MkIII με το φακό 24-70 f2.8L. Η επεξεργασία έγινε μέσω του Digital Photo Professional της Canon και περιελέμβανε σχεδόν αποκλειστικά διόρθωση χρωμάτων και ισοροπίας λευκού. Για όσους χρησιμοποιούν facebook, οι φωτογραφίες έχουν ανέβει και σε σχετικό άλμπουμ εκεί.

  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Verification * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.