Βόλτα στη Βαρβάκειο αγορά

Βαρβάκειος Αγορά

Το Σάββατο αποφάσισα να κατέβω βόλτα στην αγορά. Ήθελα να πάω στην οδό Βίσσης για να αγοράσω αξεσουάρ τζακιού για το σπίτι στο βουνό, οπότε συνδύασα το ψάξιμο και τα ψώνια με μία -πάντα ενδιαφέρουσα- βόλτα στη Βαρβάκειο.

Ο καιρός ήταν σχετικά καλός και έτσι ο κόσμος στους δρόμους ήταν πολύς. Πωλητές και βοηθοί να διαλαλούν την πραμάτεια τους, πελάτες να χαζολογάνε στους πάγκους, μικροπωλητές έξω από την αγορά να πουλάνε ματσάκια ρόκκας, αναπτήρες, παστά ψαρικά. Ένας σαματάς που όμως σε καμία περίπτωση δεν ενοχλεί, αντιθέτυως -θα έλεγα- έχει μία ευχάριστη γοητεία. Βαβούρα, σπρωξίματα, συγνώμες, όλα στο πρόγραμμα.

Βαρβάκειος

Η βόλτα στη Βαρβάκειο έγινε με συντροφιά την 5D και τον 70-200 f228.L IS. Τράβηξα περίπου 30 φωτογραφίες και από αυτές ξεχώρισα 10 τις οποίες και παρουσιάζω. Η αρχική λήψη έγινε σε RAW format και η όλη επεξεργασία σε ασπρόμαυρο καθώς και το resize έγιναν μέσω Lightroom. Για πρώτη μάλιστα φορά χρρησιμοποίησα τα πολύ καλά και βολικά presets της onOne Software, ειδικά για το Lightroom. H επεξεργασία σε γενικές γραμμές περιελάμβανε ρύθμιση τονικότητας, μετατροπή σε ασπρόμαυρο και -κατά περίπτωση- κροπάρισμα. Φυσικά σε αρκετές περιπτώσεις δεν αρκέστηκα στο preset αποτέλεσμα και προχώρησα σε manual fine tuning.

Βαρβάκειος

Το πλήρες άλμπουμ από τη βόλτα αυτή στη Βαρβάκειο, θα το βρείτε εδώ.

  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Verification * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.