Εκδρομή στο Μέγα Σπήλαιο και τη Ζαχλωρού

Το Σάββατο που μας πέρασε βρεθήκαμε στα Καλάβρυτα και αποφασίσαμε να πάμε επίσκεψη στο Μέγα Σπήλαιο και τη Ζαχλωρού. Ο καιρός ήταν αρκετά βροχερός χωρίς ωστόσο να μας ενοχλεί στο περπάτημα, και έτσι η βόλτα τόσο στο μοναστήρι όσο και στο χωριό έγινε χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα. Στο μοναστήρι είχα πάει και στο παρελθόν, ωστόσο ποτέ δεν είχα την ευκαιρία να μπω μέσα. Το κυρίως κτίριο είναι σε καθεστώς ανακαίνισης και έτσι πολλές αίθουσες είναι με μουσαμάδες και με τα έπιπλα σκεπασμένα. Πάντως υπάρχουν και 2-3 αίθουσες και ιερά που είναι κανονικά επισκέψιμα και τα οποία είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Αν και είχα μαζί τη Leica που πρακτικά είναι αθόρυβη, προτίμησα να μην τραβήξω φωτογραφίες εκτός μίας περίπτωσης σε ένα υπόσκαφο σημείο όπου υπήρχε και μία μικρή πηγή. Το εντυπωσιακό πάντως με το Μέγα Σπήλαιο (πέραν του οποιουδήποτε θρησκευτικού στοιχείου υπάρχει) είναι η θέα του. Πραγματικά ΕΝ-ΤΥ-ΠΩ-ΣΙ-Α-ΚΗ. Σου κόβει την ανάσα το θέαμα που αντικρύζεις μόλις βγεις από το αυτοκίνητο και κοιτάξεις απέναντι!!

Λίγο αργότερα περάσαμε απέναντι και κατευθυνθήκαμε προς τη Ζαχλωρού. Ένα πανέμορφο χωριό χτισμένο δίπλα στον Βουραϊκό ποταμό, μέσα από το οποίο περνάει ο οδοντωτός  σιδηρόδρομος που συνδέει τα Καλάβρυτα με το Διακοφτό. Όπου και να γυρίσει το μάτι σου υπάρχει παντού πράσινο. Παντού δέντρα και φυτά. Ενώ ο ήχος των νερών που περνάνε από κάτω σου καθώς διασχίζεις την μικρή γέφυρα κάνουν την ατμόσφαιρα πραγματικά παραμυθένια. Ο μικρός σιδηροδρομικός σταθμός -αν και πρακτικά ερημωμένος- είναι πραγματικά κουκλίστικος. Βαμένος στο χρώμα της όχρας και με τη μικρή πινακίδα κρεμασμένη στο κέντρο του πάνω ορόφου, σου δίνει την αίσθηση οτι είναι ακόμα ζωντανός και λειτουργικός. Ωστόσο το κτίριο είναι ερημωμένο (ενδεχομένως σε καθεστός ανακαίνισης) και οι επιβάτες ενημερώνονται για τα δρομολόγια από χαρτάκια που έχουν αναρτηθεί σε παρακείμενες ταβέρνες.

Μέχρι που άρχισε να βρέχει και φύγαμε για την επιστροφή μας στη Νυμφασία, τράβηξα λίγες φωτογραφίες με τη Leica M8.2 και το φακό 35mm που είχα μαζί. Η επεξεργασία έγινε στο Lightroom όπως πάντα.

Τις φωτογραφίες, εκτός της επισυναπτόμενης γκαλερί, μπορείτε να τις βρείτε ακόμα και στους εξής τόπους:

Flickr | Facebook

  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Verification * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.