Επίσκεψη στο Kew Gardens

Σήμερα -για πρώτη μέρα από την άφιξή μας- ξημέρωσε στο Λονδίνο ηλιόλουστος καιρός. Τόσο ηλιόλουστος που αν δεν έβγαινε κανείς έξω προκειμένου να νοιώσει τους -2β Κελσίου, θα νόμιζε οτι δεν είχαμε Δεκέμβριο αλλά Απρίλιο ή κάτι παρεμφερές. Έτσι αποφασίσαμε να πάρουμε το μετρό και να πάμε βόλτα στους βοτανικούς κήπους του Kew.

Οι κήποι καταλαμβάνουν κάποια αρκετά εκτάρια έκτασης και περιλαμβάνουν σπάνια δέντρα και φυτά από όλον τον πλανήτη. Έχουν επίσης μεσα χαραγμένα διάφορα μονοπάτια για περίπατο και βόλτα, παγκάκια όπου μπορεί ο επισκέπτης να κάτσει και να χαλαρώσει (ή και να δώσει το όνομά του μετά θάνατον σε ένα από αυτά!!), λίμνες με γεφυράκια καθώς και αρκετά παγόνια και άλλα πτηνά.

Κάτσαμε περίπου τέσσερις ώρες και φύγαμε κυρίως λόγω κρύου. Θα μπορούσαμε ωστόσο να είχαμε κάτσι άλλο τόσο αφού το περιβάλλον ήταν απλά μαγικό, ενώ χρειαζόμασταν αρκετές ώρες ακόμα για να το απολαύσουμε και να πούμε οτι κάτι είδαμε. Στο διάστημα που μείναμε εκεί η μηχανή δούλεψε ασταμάτητα, και με τους τρεις φακούς που είχα μαζί. Ξεκίνησα με τον 16-35, συνέχισα με τον 50άρη και τελείωσα προς το απόγευμα με τον 70-200 f2.8 L IS. Από τη σημερινή βόλτα -και ελείψει σοβαρού μηχανήματος για αξιόλογη και γρήγορη επεξεργασια- επέλεξα και παρουσιάζω τρία χαρακτηριστικά κάδρα. Κάθε ένα είναι τραβηγμένο με έναν διαφορετικό φακό, ενώ σε όλα η επεξεργασία έχει γίνει στο Lightroom. Ενοείται φυσικά πως πλήρες πακέτο φωτογραφιών από τη βόλτα στο Kew, θα παρουσιάσω μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Verification * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.