Επιτέλους διακοπές!

Church Ios

Επιτέλους διακοπές. Μετά από μία ιδιαιτέρως σκληρή και κουραστική χρονιά, δηλώνω πλέον σε άδεια. Εδώ και λίγες ώρες βρίσκομαι στην Ίο απ όπου και γράφω το πρώτο κείμενο των διακοπών.

Το ταξίδι ξεκίνησε με εγερτήριο στις 5.30 αφού η αναχώρηση του ταχυπλόου ήταν για τις 7.10. Η διαδρομή ως τον Πειραιά είχε λίγο κίνηση αλλά τίποτα το ανησυχιτικό. Περιέργως πως, η τροχαία στα πέριξ του λιμανιού έδειχνε (και ήταν) οργανωμένη και συγχρονισμένη, με αποτέλεσμα η κίνηση στις διάφορες “ακτές” να γίνεται με σχετική άνεση. Αναχώρηση στις 7.10 ακριβώς και το πλοίο να ξεχυλίζει από κόσμο. 2-3 καθίσματα άδεια και αυτά φυσικά στο επάνω πάτωμα στο VIP. Ο καιρός στη διαδρομή ήταν πολύ καλός και χωρίς σχεδόν καθόλου κούνημα.

Στην Ίο ο καιρός ήταν αρκετά ζεστός παρά τα αντιθέτως λεγόμενα. Έτσι το κουβάλημα των πραγμάτων στο σπίτι προέκυψε μία κουραστική διαδικασία αφού στις αποσκευές υπήρχαν : 5 μπουκάλια κρασί, ένα πλήρες σύστημα αυτόματου ποτίσματος με 20μ σωλήνα, ένα πατίνι, 3 βιβλία και αρκετά ρούχα.

banda mousikhs

Το απόγευμα όπως πάντα περιελάμβανε την καθιερωμένη επίσκεψη στην πλατεία. Εκεί ο “καλός” δήμαρχος Ίου είχε αποφασίσει να διοργανώσει εκδήλωση με Νησιώτικα τραγούδια και χωρούς καθώς και κατανάλωση ντόπιων εδεσμάτων. Ένα θέαμα που εμένα προσωπικά άρχισε να με κουράζει πριν καλά καλά ξεκινήσει. Η πλατεία να έχει ξεχυλίσει από κόσμο, τα ηχεία να παίζουν στη διαπασόν Πλούταρχο και λοιπά παρεμφερή μέχρις ότου η μπάντα ξεκινήσει το πρόγραμμα. Σχεδόν δύο ώρες με σκυλολαϊκά και πρόβες ορχήστρας.

Μέσα σε όλα χάλασε το ποδήλατο του Θεοφάνη (λύθηκε το ένα φρένο) ενώ παράλληλα ξεβίδωσε το μπροστά σύστημα από το σκέϊτ του Γιάννη. Σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή…

Πάνω-κάτω έτσι κύλησε η πρώτη μέρα των διακοπών. Θα προσπαθήσω να γράψω περισσότερα αργότερα μέσα στην εβδομάδα, με εντυπώσεις και από το τετρήμερο στην Σαντορίνη.

  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Verification * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.