Κωνσταντινούπολη μέρος 2: Μνημεία & άνθρωποι

Δεύτερο μέρος του φωτογραφκού υλικού από την Κωνσταντινούπολη. Αυτή τη φορά έχουμε τα μνημεία της Πόλης. Αγία Σοφία, Υδραγωγείο, παλάτι Ντολμάμπαχτσέ, Πατριαρχείο και τόσα άλλα μεγαλοπρεπή κτίσματα από τα βάθη των αιώνων μέχρι σχεδόν τη σύγχρονη εποχή.

Παράλληλα υπάρχουν και αρκετές φωτογραφίες με έμφαση το ανθρώπινο στοιχείο. Ντόπιοι την ώρα που προσπαθούν να επιζήσουν πουλώντας ευτελή αντικείμενα στους τουρίστες. Τουρίστες που χαζεύουν τα αξιοθέατα και τα μνημεία ή κάνουν τη βόλτα τους μέσα στην κλειστή αγορά της Πόλης. Κόσμος σε στιγμές απλής καθημερινότητας…

Όλες αυτές οι φωτογραφίες (60 τον αριθμό) ετοιμάστηκαν και παρουσιάζονται ασπρόμαυρες. Πιστεύω πως το ασπρόμαυρο στην προκειμένη περίπτωση αποδίδει πιο πιστά και πιο αντιπροσωπευτικά την ατμόσφαιρα που αποπνέει η Πόλη. Τις φωτογραφίες μπορείτε να τις βρείτε στα εξής δύο σημεία:

Flickr Gallery: Κάντε κλικ εδώ.

Site Gallery: Κάντε κλικ εδώ.

  •  
  •  
  •  

4 thoughts on “Κωνσταντινούπολη μέρος 2: Μνημεία & άνθρωποι”

  1. Νάσο, οι έγχρωμες είναι καταπληκτικές, αλλά οι Α/Μ πραγματικά απογειωτικές! Πιστεύω ο,τι θα μπορούσε να βγει μια πολύ ωραία έκδοση με τις Α/Μ. Η πιο αγαπημένη μου είναι αυτή που διάλεξες και εσύ να βάλεις πάνω από το εισαγωγικό σημείωμα. (2U8C0233). Είμαι ενθουσιασμένη!

  2. merci 🙂

    Για τη συγκεκριμένη να πω οτι περίμενα περίπου 2 λεπτά εκεί μέχρι να καθαρίσει το τοπίο από διερχόμενους τουρίστες, την ώρα που ο Συμεών μίλαγε και μίλαγε και μίλαγε….
    Άξιζε τον κόπο η αναμονή νομίζω

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Verification * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.