Μπήκε η πλάκα στις βεράντες

πλάκα βεράντας

Την Παρασκευή που μας πέρασε είχα προγραμματίσει και κατέβηκα στο σπίτι στη Νυμφασία. Πράγματι φόρτωσα κάποια λίγα ψώνια σούπερ μάρκετ, 3 μικρά χαλιά καθώς και τον Φρόντο (μαζί με τα παρελκόμενά του) και κατά τις 7μμ έφτανα στο χωριό. Η διαδρομή είχε αρκετή κίνηση αφού πάρα πολλοί Αθηναίοι επέλεξαν να περάσουν εκτός των τοιχών το ιδιαίτερα ζεστό Σαββατοκύριακο.

Φτάνοντας στο σπίτι διαπίστωσα οτι ο Μπάμπης (ο πετράς) είχε ξεκινήσει να στρώνει πλάκες στην μπροστά βεράντα. Πράγματι μίλησα μαζί του στο κινητό και μου είπε οτι είχε ξεκινήσει το πρωί της Παρασκευής και πως μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου θα είχαν τελειώσει!!!

Μπαίνοντας στο σπίτι πάντως διαπίστωσα πως το σύμπαν έβραζε. Η ζέστη στο σαλόνι ήταν αφόρητη και το θερμόμετρο έδειχνε 38β έξω και 29β μέσα!!! Αφού τακτοποιήθηκα βγήκα για βόλτα με τον Φρόντο στο χωριό. Έκατσα στην ταβέρνα και ήπια 2 μπύρες με τους ντόπιους, γνώρισα και τον τελευταίο δήμαρχο της “προ Καποδίστρια” Νυμφασίας και γενικά πέρασα πολύ ωραία.

Το επόμενο πρωί είχαμε πρωϊνά εγερτήρια αφού στις 8πμ έσκασαν μύτη ο Μπάμπης και το τιμ του. Πιάσανε δουλειά αμέσως και -όπως μου είχε υποσχεθεί- τελείωσαν γύρω στις 12.30μμ. Μου είπε απλώς οτι θα πέρναγαν τη Δευτέρα να μαζέψουν τον εξοπλισμό τους και -το κυριότερο- να βάλουν αρμούς ανάμεσα στις πλάκες (μείγμα άμμου θαλάσσης και τσιμέντου).

Η ζέστη ωστόσο συνέχισε να ενοχλεί και να κάνει τη διαβίωσή μου αφόρητη. Τα παράθυρα στο σαλόνι ήταν ανοιχτά αλλά από κάποιο σημείο και έπειτα δεν πρόσφεραν τίποτα αφού δεν φύσαγε για να γίνει ρεύμα Έτσι αφού έφαγα μεσημεριανό αποφάσισα να φύγω. Μάζεψα τρόφιμα, έκλεισα το σπίτι και…πίσω στη δροσιά του Αθηναϊκού κλιματιστικού. Γύρω στις 5μμ έμπαινα σπίτι…

  •  
  •  
  •  

2 thoughts on “Μπήκε η πλάκα στις βεράντες”

  1. ωραίες οι πλάκες στη βεράντα, νασούλ!
    εκτός των τειχών και χωρίς τοίχους, τη βλέπω!

  2. Ναι, εκτός των τειχών μεν αλλά χωρίς κλιματιστικό προς το παρόν. Η κατάσταση είναι ανυπόφορη χωρίς τον Γιαπωνέζο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Verification * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.