Νυχτερινές φωτογραφίες από το λιμάνι της Ίου

Εχθές κατά τη δύση του ήλιου αποφάσισα να κατέβω στο λιμάνι για να φωτογραφίσω την Αγία Ειρήνη και τυχόν άλλα ενδιαφέροντα κάδρα που θα έβρισκα. Φέτος το καλοκαίρι είχα φέρει μαζί μου στην Ίο τρίποδο και χειριστήριο για τη μηχανή και έτσι η χθεσινή ευκαιρία αποτέλεσε την πρώτη μου απόπειρα να τα χρησιμοποιήσω. Έστησα λοιπόν τη μηχανή στη “μύτη” του λιμενοβραχίωνα (δίπλα στα ιστιοπλοϊκά) και αφού ρύθμισα το τρίποδο ξεκίνησα.

Με εξαιρεση 2-3 κάδρα, όλα τα υπόλοιπα τραβήχτηκαν σε bulb ρύθμιση αφού με διάφραγμα f16 ή ακόμα και f22 και ISO 50, το ελάχιστο που είδα ως χρόνο έκθεσης ήταν τα 20 ή 25 δευτερόλεπτα. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα η έκθεση πλησίασε και τα δύο λεπτά. Σε όλα τα κάδρα χρησιμοποιήθηκε το ειδικό χειριστήριο της Canon. Όχι μόνο για να αποφευχθούν τελείως οι όποιοι κραδασμοί αλλά και για να μην είμαι αναγκασμένος να έχω το δάχτυλο διαρκώς επάνω στη μηχανή κατά τη διάρκεια λήψης της φωτογραφίας, πατώντας το κουμπί του κλείστρου (το χειριστήριο διαθέτει διακόπτη που ουσιαστικά κρατάει διαρκώς το κλείστρο ανοιχτό μέχρι να τον επαναφέρεις σε θέση off).

Στο λιμάνι έμεινα λίγο παραπάνω από μία ώρα. Από τις περίπου 20 φωτογραφίες που τράβηξα, ξεχώρισα και παρουσιάζω τέσσερις. Οι φωτογραφίες αυτές εχουν περάσει και από τη σχετική επεξεργασία στο Lightroom για χρωματικές μικροδιορθώσεις. Εϊναι όλες τραβηγμένες με το φακό 70-200 f2.8L IS (με το IS απενεργοποιημένο λόγω τριπόδου)

  •  
  •  
  •  

One thought on “Νυχτερινές φωτογραφίες από το λιμάνι της Ίου”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Verification * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.