Ολοκληρωμένο φωτογραφικό υλικό από Ίο

με φόντο το λιμάνι


Μία εβδομάδα μετά την επιστροφή μου από το νησί (ένα είναι το νησί!!), σήμερα αποφάσισα να ασχοληθώ με τις φωτογραφίες που τράβηξα κατά την περίοδο του Αυγούστου. Οι φωτογραφίες που τράβηξα δεν ήταν πολλές (για την ακρίβεια δεν ξεπέρασαν τις 50), ωστόσο -πιστεύω- ιδιαίτερα αντιπροσωπευτικές και φέτος. Αρκετά τοπία (κυρίως τραβηγμένα από τη Γκρεμιώτισσα) αλλά και αρκετά πορτραίτα και στιγμιότυπα από τη ζωή και τη δραστηριότητα στο νησί.

Από αυτές ετοίμασα και παρουσιάζω 30, κάποιες εκ’ των οποίων τις έχετε δει κατά τη διάρκεια των διακοπών, καθώς πόσταρα από την Ίο. Για τις λήψεις χρησιμοποίησα και τους τρεις φακούς που είχα μαζί μου (135mm f2L, 16-35 f2.8L, 24-70 f2.8L), ενώ ένα πρόβλημα που φαίνεται οτι εμφάνισε ο τηλεφακός μάλλον δεν ήταν τίποτα και όλα πλέον είναι ΟΚ. Φέτος αποφάσισα όλο το υλικό να το παρουσιάσω έγχρωμο. Να διατηρήσω το υπέροχο Αιγαιοπελαγίτικο μπλε, τα ζεστά χρώματα του ήλιου και τα παιχνιδίσματα του στα πρόσωπα και και τα μέρη της Ίου.

Η επεξεργασία έγινε όπως πάντα στο Lightroom και περιελάμβανε τονικές και χρωματικές επεμβάσεις καθώς και -σε ορισμένα κάδρα- χρήση ντεγκραντέ φίλτρου για διόρθωση των ουρανών στα τοπία.

Όπως πάντα, τις φωτογραφίες μπορείτα ακόμα να τις βρείτε και στους κάτωθι τόπους:

Flickr | Facebook

  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Verification * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.