Εντυπώσεις από το Ελσίνκι

Από σήμερα το μεσημέρι βρίσκμαι στο Ελσίνκι για ένα συνέδριο που αφορά τη Ford. Τα της δουλειάς ξεκινούν από αύριο, οπότε σήμερα -αν και κουρασμένος- είχα την ευκαιρία για μία γρήγορη πρώτη γνωριμία με την πόλη του Ελσίνκι. Τα πρώτα μου σχόλια λοιπόν δεν μιλούν για κάτι το εντυπωσιακό ή εξαιρετικής ομορφιάς. Δεν ήξερα τι να περιμένω, ωστόσο ελαφρώς απογοητεύτηκα από αυτό που αντίκρυσα. Μία πόλη κάπως “ψυχρή”, χωρίς χαρακτήρα, χωρίς ζωντάνια και χωρίς “κάτι” που να την αναδεικνύει.

Μην έχοντας έρθει άλλη φορά στο Ελσίνικι, ρώτησα στο ξενοδοχείο για τα βασικά αξιοθέατα και τι έπρεπε να δω. Ο κεντρικός καθεδρικός ναός λοιπόν (η εκκλησία που εικονίζεται παραπάνω), αποτελεί το πλέον πολυφωτογραφημένο μνημείο της πόλης. Λίγα μέτρα πιο κάτω βρίσκεται και ο ορθόδοξος ναός του Ελσίνκι με σαφείς επιροές από την Αγία Πετρούπολη. Μία μικρή βόλτα στο λιμάνι, τον σιδηροδρομικό σταθμό και πίσω. Το κρύο βλέπετε θέριζε…

Στο ταξίδι έχω μαζί μου τη μικρούλα 400D μαζί με το φακό 16-35 f2.8L. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν σε φορμά raw & jpeg. Από τα jpeg πήρα χωρίς καμία επεξεργασία τα outputs που παρουσιάζω παρακάτω:

  •  
  •  
  •  

One thought on “Εντυπώσεις από το Ελσίνκι”

  1. εγώ πάλι ζηλεύω τόπους -καληώρα σαν τη φινλανδία ή την ισλανδία, που συζητούσαμε πέρυσι- με υψηλό επίπεδο ζωής και μόρφωσης, για να μην πω και για το επίπεδο των υπηρεσιών!
    η ελλάδα είναι φυσικά μια όμορφη χώρα, την αγαπούμε αναμφιβόλως γιατί είναι το λίκνο των αναμνήσεών μας και -θάλεγα πως κάθε τόπος έχει το δικό του κατάδικό του βάρος και ομορφιά.
    σου τηλεφώνησα το μεσημέρι, νασούλ, αλλά δεν το σήκωσες, ίσως ήσουν στο συνέδριο.
    hi sophie & kids!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Verification * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.