Πρώτες εντυπώσεις από το iPhone της Apple

Γυρίζοντας από το ταξίδι στο Ντουμπάϊ και το Μπαχρέϊν, βρήκα σε τιμή ευκαιρίας και αγόρασα από το Duty Free το νέο κινητό τηλέφωνο της Apple το iPhone. Πρόκειται για τη συσκευή με 16Gb μνήμης και φυσικά είναι “σπασμένη” για να παίζει και εκτός ΗΠΑ. Σε οτι αφορά την εμφάνιση και το ντιζάϊν, νομίζω οτι οι επισυναπτώμενες φωτογραφίες τα λένε όλα. Το νέο τηλέφωνο είναι απλά εκπληκτικό!!

Λειτουργικά τώρα και έχοντάς το στην κατοχή μου τρεις και κάτι μέρες, μπορώ να πω οτι:

 • H λειτουργία με την οθόνη αφής δεν είναι δύσκολη αλλά αν δεν έχει ξαναπεράσει από τέτοιο σύστημα ο χρήστης, θα χρειαστεί ένα μικρό διάστημα προσαρμογής.
 • Δεν υπάρχει -προς το παρόν- τρόπος να περαστούν γρήγορα επαφές από άλλο κινητό (bluetooth, IR), παρά μονάχα είτε μέσω ενδιάμεσου συγχρονισμού σε υπολογιστή ή..χειροκίνητα
 • Το τηλέφωνο αναγνωρίζει Ελληνικούς χαρακτήρες (σε SMS πχ) αλλά δεν περιέχει την Ελληνική γλώσσα. Ως εκ’ τούτου η συγγραφή Ελληνικών κειμένων ή επαφών είναι αδύνατη
 • Το ενσωματωμένο WiFi αποδίδει εξαιρετικά καλά. Το δοκίμασα σπίτι και έμεινα ιδιαίτερα ικανοποιημένος
 • Η ενσωματωμένη κάμερα έχει εξαιρετική ποιότητα λήψης φωτογραφιών, ωστόσο δεν υποστηρίζει λήψη βίντεο
 • Δεν είναι δυνατόν το τηλέφωνο να συνδεθεί με υπολογιστή μέσω Bluetooth

Πέραν αυτών (που δεν είναι απαραίτητα και αρνητικά χαρακτηριστικά αφού ενδεχομένως να λυθούν με μελλοντική αναβάθμιση λογισμικού), το τηλέφωνο έρχεται με το γνωστό πακέτο εφαρμογών που ήξερα και από το iPod Touch. Δηλαδή πρόσβαση στο Youtube, browser Safari, calculator, ρολόι/ξυπνητήρι, ημερολόγιο κλπ. Και βέβαια μέσω GPRS ή WiFi μπορώ να προσθέσω από μία τεράστια γκάμα εφαρμογών.

Συνοψίζοντας θα έλεγα οτι το iPhone είναι ένα πραγματικά πανέμορφο και…μοναδικό τηλέφωνο. Όχι γιατί κάνει πράγματα που δεν κάνουν τα άλλα αλλά γιατί υπερέχει σε επίπεδο σχεδίασης και λειτουργικότητας. Το iPhone είναι ο ορισμός του γκάτζετ και αυτό είναι που μ’ αρέσει τελικά.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο επίσημο site της Apple. Εδώ μπορείτε να βρείτε τα τεχνικά χαρακτηριστικά και εδώ τις οδηγίες χρήσης της συσκευής σε pdf.

no images were found

 •  
 •  
 •  

4 thoughts on “Πρώτες εντυπώσεις από το iPhone της Apple”

 1. Ελληνικά για το iPhone μπορείς να βρεις http://greek-iphone.com/.
  Επίσης αν το ψάξεις λίγο υπάρχουν προγράμματα για εγγραφή video καθώς και για καλύτερες λειτουργίες της κάμερας όπως το ψηφιακό zoom.

 2. Σ’ ευχαριστώ πολύ. ήδη έχω ξεκινήσει μελέτη. Θα επανέλθω σύντομα με σχόλια και εντυπώσεις

 3. Εγω Νασούλη ακόμη περιμένω να μου το δείξεις Μη ξεχνάς ποιός σου το έδειξε πρώτος αυτό το απόλυτο gadget

 4. αχαχαχαχα, βλέπω οτι ανακάλυψες το site μου. welcome Jenny. Αύριο σε περιμένω για καφέ και …εκπαίδευση

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Verification * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.