Φωτογραφίες από τις Βρυξέλες

Επιτέλους βρήκα τον απαιτούμενο ελεύθερο χρόνο το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε και ασχολήθηκα με τις φωτογραφίες από το Χριστουγεννιάτικο ταξίδι στις Βρυξέλες. Το πρώτο ξεσκαρτάρισμα (το ποιές παρουσιάζονται και ποιές “κόβονται”) είχε ήδη γίνει από την προηγούμενηυ εβδομάδα. Έτσι έπρεπε οι προς επίδειξη να επεξεργαστούν προκειμένου να έρθουν στο επιθυμητό τελικό αποτέλεσμα. Πρώτο στάδιο επεξεργασίας μέσω Lightroom όπου ρυθμίστηκε σωστά το white ballance, ο κορεσμός σε συγκεκριμένα χρώματα ενώ επίσης φτιάχτηκαν σωστά τα κάδρα (crop κλπ). Στη συνέχεια τα αρχεία επεξεργάστηκαν με Photoshop CS2 (ακόμα να βάλω τη νέα CS3 έκδοση) όπου εκεί πλέον υπήρξε μερική επιπλέον επεξεργασία (USM, levels, curves), έγινε το τελικό resize και ρυθμίστηκε σωστά το color space σε sRGB.

Τέλος πάντων -και φεύγοντας από τις πολλές λεπτομέρειες- οι φωτογραφίες είναι χωρισμένες σε δύο βασικές ενότητες:

Στην πρώτη ενότητα (πρόσωπα) προσπάθησα να αποδώσω (όσο μπόρεσα και όσο μου επέτρεψε ο κακός καιρός) του πως είναι ο κόσμος στους δρόμους. Τι κατάσταση επικρατούσε στα κεντρικά σημεία τις μέρες των γιορτών, πως κυκλοφορούν οι ντόπιοι και οι τουρίστες. Στη δεύτερη ενότητα (η Πόλη), στόχος ήταν να αποτυπώσω του τι σημαίνει Βρυξέλες. Ποιά κτίρια δεσπόζουν, τι αρχιτεκτονική κυριαρχεί. Επίσης στην ίδια ενότητα εντάσονται και τα κάδρα από το μουσείο το οποίο επισκευθήκαμε και στο οποίο εκτείθενται έργα των σπουδαιότερων Βέλγων -και όχι μόνο- καλλιτεχνών. Πάλι το πρόβλημα με τον καιρό (χαμηλές θερμοκρασίες, δυνατοί άνεμοι) δεν μου επέτρεψε να κάνω όλα όσα θα ήθελα αλλά τηρουμένων των αναλογιών, το αποτέλεσμα είναι μάλλον καλό.

Να επισημένω πως εκτός ελαχίστων κάδρων, τα περισσότερα είναι τραβηγμένα με τον φακό 16-35 f2.8L ο οποίος ήταν σχεδόν μόνιμα επάνω στη μηχανή. Θα επανέλθω εντός της εβδομάδας με έναν δεύτερο μικρότερο γύρο φωτογραφιών από τον ζωολογικό κήπο της Αμβέρσας

  •  
  •  
  •  

One thought on “Φωτογραφίες από τις Βρυξέλες”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Verification * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.