Αυγουστιάτικη Πανσέληνος

Στις 21.10

Η πανσέληνος του Αυγούστου συνήθως με βρίσκει στην Ίο. Φέτος αποφάσισα να τη φωτογραφίσω αφού ποτέ δεν είχα την ευκαιρία (ή την ιδέα) να το κάνω. Το βράδυ της 16ης Αυγούστου βρέθηκα στην παραλία του λιμανιού παρέα με την 1Ds MkIII, το φακό 70-200 f2.8L IS και το τρίποδο (το οποίο τελικά και δεν χρησιμοποίησα).

H βραδυά εκτός από πανσέληνο επιφύλαξε και την έκπληξη (για εμένα τουλάχιστον) της έκλειψης της σελήνης (από τη σκιά της γης φωτειζόμενη από τον ήλιο) και έτσι για τρεις περίπου ώρες ήμουν με το μάτι στον ουρανό και τη μηχανή στο χέρι. Φωτογράφισα το φαινόμενο σε διάφορες φάσεις του από περίπου τις 21.00 μέχρι και λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Η φωτογράφιση έγινε με τη μηχανή εκτός τριπόδου, ISO από 200-400, διάφραγμα από f8-f11 και ταχύτητες κατά 1/3 στοπ πιο αργές από το 1/ISO.

H επεξεργασία στο Lightroom ήταν πρακτικά ανύπαρκτη αλλά περιελάμβανε βαρβάτο crop προκειμένου να μπορέσει το φεγγάρι να “φανεί” στο κάδρο. Η παρακάτω γκαλερί περιλαμβάνει τρία κάδρα, τοποθετημένα με χρονική σειρά από νωρίς μέχρι μετά τα μεσάνυχτα.

Για όσους το προτιμούν, τις φωτογραφίες της γκαλερί τις έχω ανεβάσει σε σχετικό σετ στο flickr αλλά και σε άλμπουμ στο facebook.

  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Verification * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.