300: μέρος 1

300

Εχθές -μετά από πάρα πολύ καιρό είναι η αλήθεια- πήγα στο video club και νοίκιασα την ταινία “300”. Η ταινία είναι βασισμένη στο κόμικ του Φρανκ Μίλερ και παρουσιάζει τη μάχη του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες απέναντι στο στρατό του Ξέρξη, ειδωμένη από τη ματιά του συγγραφέα και όχι ακριβώς όπως την έχουμε συνηθίσει. Ωστόσο αυτό ουδόλως ενοχλεί αφού οι αλλαγές αφορούν λεπτομέρειες και όχι την ουσία της ιστορίας και κάνουν το έργο ακόμα πιο ευχάριστο και εντυπωσιακό.

Ωστόσο επειδή εχθές το πρόγραμμα είχε έξοδο και φαγητό, δεν άντεξα να δω ολόκληρη την ταινία. Ουσιαστικά είδα μέχρι το σημείο που ο Λεωνίδας αναφωνεί “This is Sparta” και πετάει τον αγγελιοφόρο του Ξέρξη στο πηγάδι. Αυτό που είδα όμως οφείλω να ομολογήσω πως με εντυπωσίασε. Τεχνικά η ταινία είναι πραγματικά το κάτι άλλο. Γυρισμένη εξ’ ολοκλήρου με τη βοήθεια υπολογιστών, μεταφέρει στο θεατή την ατμόσφαιρα της εποχής ακόμα πιο έντονα και με πιο πολύ δυναμισμό. Εξαιρετική μουσική ενώ εντυπωσιακή είναι και η εισαγωγή που ο αφηγητής μας παρουσιάζει το πως η αρχαία Σπάρτη μεγάλωνε τα αγόρια της για να γίνουν πολεμιστές.

Το υπόλοιπο του έργου θα το δω στην Ίο, οπότε μέσα στον Αύγουστο θα επανέλθω με περεταίρω κριτική και πιο αναλυτικά. Πάντως οι πρώτες εντυπώσεις είναι ε-ξαι-ρε-τι-κές. Για το φινάλε, απλά παραθέτω το trailer της ταινίας.

  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Verification * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.