Εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα

Την Κυριακή 8 Ιουλίου βρέθηκα στο Σύνταγμα για να απαθανατίσω την εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε για την τεράστια φωτιά και καταστροφή στην Πάρνηθα. Παρόλο το οτι ήταν Κυριακή απόγευμα και πολύς κόσμος δικαιολογημένα δεν θα μπορούσε να συμμετάσχει, αυτοί που τελικά έδωσαν το παρόν ήταν απρόσμενα αρκετοί. Περίπου 3-4 χιλιάδες πολίτες βρέθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, γιούχαραν την κυβέρνηση για την -για μία ακόμα φορά- προκλητικά αδιάφορη στάση της, και διαδήλωσαν έντονα (αλλά πολιτισμένα) κατά της όποιας πιθανής καταπάτησης ή οικοπεδοποίησης των καμμένων εκτάσεων.

Πολλές και διάφορες παρατάξεις και φορείς έδωσαν το παρόν. Οργανώσεις όπως το WWF, ορειβατικοί σύλλογοι, φυσιολατρικές ομάδες και οργανώσεις αλλά κυρίως απλοί πολίτες. Πολίτες που πλέον δεν μπορούν να δουν πράσινο στο βουνό. Που δεν μπορούν να περπατήσουν ανάμεσα στα έλατα αλλά στα αποκαϊδια. Πολίτες με παιδιά που δεν θα γνωρίσουν αύριο την πράσινη Πάρνηθα αλλά τα καμμένα. Πολίτες που απλά θέλουν μία ευπρεπή και τίμια ποιότητα ζωής και όχι ένα απλό και ξερό “συγνώμη…αποτύχαμε”.

Φωτογραφικά μιλώντας, με την 1Ds MkII και τον 70-200f2.8L IS κατέγραψα περίπου 120 φωτογραφίες. Από αυτές επέλεξα και παρουσιάζω τις καλύτερες και πλέον χαρακτηριστικές, εδώ.

  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Verification * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.